אספרסו ארוך ארוך
״סליחה, אפשר הפוך קטן חלש על חלב שקדים וקוראסון חמאה עם ריבה בצד?״ איזה משפט נפלא, לדעת שכל מה שצריך זה לבקש בנימוס דבר אוכל ושתיה וכעבור כמה דקות הם מגיעים לשולחנך חמים וטריים. בסיום הארוחה כל מה שנותר לעשות הוא לומר תודה (לשלם) לקום וללכת. אין צורך לעמול, להתלכלך, להתעייף. אנחנו שמחים בשביל בעלי המסעדות ששבים לעבוד ובשביל האזרח העייף והשבע מאורז ומאפונה, שמקבלים היום את החיים בחזרה. לחיים!
-
בית קפה פישבך, 1959, תל-אביב | נגטיב 34992
הפוסט נכתב לאחר הסגר הראשון של הקורונה, כשעוד חשבנו שבזה זה נגמר